Субсидію після підвищення тарифу на електроенергію перерахували. Мешканці Чернігівщини отримають компенсацію в повному обсязі

 

На початку липня ц.р Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області здійснило автоматичний перерахунок та перепризначення субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі на новий період із урахуванням підвищеного тарифу на електроенергію для споживачів із 1 червня 2023 року.

Всі показники, необхідні для проведення перерахунку субсидій, були отримані від надавачів комунальних послуг в автоматичному режимі. Збільшення показника тарифу на електроенергію були враховані в розмірі субсидій і пільг, тож мешканці області отримають компенсацію в наступних періодах в повному обсязі .Утримувачі субсидій , яким вже призначено субсидію на неопалювальний сезон, отримуватимуть відповідні виплати і надалі, але у збільшеному розмірі.

Ті ж громадяни, яким на неопалювальний сезон не призначено субсидію, проте їхній дохід із зміною тарифу на електроенергію дає право на отримання субсидії, мають особисто звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України, до ЦНАПів, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад або надати всі необхідні документи в електронному вигляді через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (www.portal.pfu.gov.ua), через портал Дія.

 

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області