За матеріалами СБУ повідомлено про підозру ексспівробітнику ДСНС, який добровільно перейшов на бік ворога

Служба безпеки України продовжує викривати зрадників та колаборантів, які співпрацюють з ворогом та сприяють окупантам у запровадженні  стандартів держави-агресора на тимчасово захоплених територіях України.

Слідчі Управління СБ України в Чернігівській області зібрали докази злочинної діяльності колишнього співробітника Державної служби з надзвичайних ситуацій Луганщини.

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення рф, зрадник погодився на пропозицію окупаційної адміністрації та обійняв посаду «командира відділення» так званої «мчс лнр». 

Перебуваючи на «посаді», зловмисник допомагав окупантам у створенні та функціонуванні на території Луганської області системи органів державної влади рф.

На підставі зібраних доказів колаборанту повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території) та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Наразі зрадник перебуває на тимчасово окупованій території сходу України.

Співробітники Служби безпеки вживають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Викриття злочинної діяльності ворожого поплічника здійснювали співробітники СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.