Протягом січня-липня 2024 року суб'єкти господарювання Чернігівського області зареєстрували у податковій службі 3458 одиниць касової техніки, що на 1017 більше, ніж за відповідний період минулого року.

Платники податків надають перевагу програмним реєстраторам розрахункових операцій – з початку року зареєстровано 2581 касовий апарат "у смартфоні". Класичних реєстраторів розрахункових операцій зареєстровано 877.

          У липні 2024 року представники бізнесу підключили 373 програмних реєстраторів розрахункових операцій та 1162 звичайних реєстраторів розрахункових операцій .

Звертаємо увагу, що податкова служба пропонує безкоштовні програмні реєстратори розрахункових операцій. Це можливо зробити встановивши відповідні програми на комп'ютер, ноутбук, смартфон та будь-які інші гаджети, що працюють на платформах WEB, Android, iOS та Windows. Докладно про їх функціонал можна ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/prezentatsiyni-materiali/681168.html.

Детальна інформація та роз'яснювальні матеріали щодо підключення і роботи із програмним забезпеченням ДПС – за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

 

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області