ВІЙСЬКОВА СЛУЖБА ЗА КОНТРАКТОМ ТА ПОШУК ВАКАНСІЙ НА ЕЛЕКТРОННИХ ПЛАФОРМАХ

Чернігівський районний територіальний центр комплектування і соціальної підтримки запрошує до лав Збройних Сил України бажаючих отримувати гідну платню і стати захисниками своєї Батьківщини!

Фахівці Головного управління ДПС у Чернігівській області виявляють факти продажу товарів без застосування РРО

Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області на постійній основі здійснюється робота щодо виявлення фактів порушень законодавства суб’єктами господарювання, щодо порядку проведення розрахунків з покупцями та ведення обліку технічно-складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту.

Безпека газових мереж у дво- та багатоквартирних будинках: питання, що вже врегульоване законодавством!

Згідно з наказом Міністерства енергетики України №292 від 29.09.2023р. про "Порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку" та Постановою НКРЕКП від 05.12.23 р. № 2291 «Про затвердження Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та внесення змін до Кодексу газорозподільних систем» затверджений порядок та процедура проведення технічного обслуговування (ТО) газових мереж у дво- та багатоквартирних будинках. 

З 1 січня змінилась вартість легкових авто, з якої сплачується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування

 1 січня 2024 року в Україні встановлено нові розміри прожиткового мінімуму. Зокрема, розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб складає 3028 гривень. Відповідно, диференційовані ставки збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час першої державної реєстрації легкових автомобілів (крім легкових автомобілів, оснащених виключно електричними двигунами), які залежать від вартості автомобіля, у 2024 році становитимуть: