Декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

З 1 січня 2024 року розпочалася кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2023 року. Щорічне декларування доходів громадянами пов’язано з виконанням вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки.

єРобота на Чернігівщині: грантові програми для бізнесу діють

Програма "Власна справа" урядового проєкту єРобота діє вже більше року (з липня 2022 р.). За цей час вже 260 мешканців області отримали грантові кошти на започаткування або розвиток бізнесу, а це від 50 до 250 тис. грн в залежності від кількості створених робочих місць (одного-двох), що є ключовою вимогою програми. Загальна сума фінансової підтримки від держави склала 61,8 млн грн. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення в області майже 600 нових робочих місць.

До уваги платників податків!

Головне управління ДПС у Чернігівській області висловлює щиру подяку платникам, які своєчасно забезпечують розрахунки з бюджетом, та радить сплатити всі належні до сплати у грудні 2023 року податки, збори, єдиний внесок у термін не пізніше 29.12.2023, так як 30-31 грудня 2023 року та 01 січня 2024 року органи Держказначейства будуть працювати без клієнтів – міжбанківські платіжні операції через Систему електронних платежів Національного банку України (далі – СЕП НБУ) від Казначейства та/або на адресу Казначейства не здійснюватимуться; учасники СЕП НБУ не зможуть здійснювати платежі на адресу Казначейства, а Казначейство – на адресу учасників СЕП НБУ.

У січні-листопаді 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 9,4 мільярдів гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-листопад 2023 року надійшло 9,4 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 18 відс. більше за факт надходжень січня-листопада 2022 року (+1,4 млрд грн). Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 1,4 млрд грн, решту ж коштів отримали бюджети територіальних громад.

За січень-листопад 2023 року платниками Чернігівщини сплачено 27,3 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків у січні-листопаді 2023 року сплачено 17 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 21 відс. (на 2,9 млрд грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 10,2 млрд грн (зростання на 28 відс.).